Paintball Materiaal

Materiaal

Elk jaar worden onze wapens “ Tippman FT 12” vervangen. Dit om u een zo groot mogelijke service te verlenen en om er zeker te zijn dat uw paintball spel volledig vlekkeloos kan verlopen.

Uw wapen word aangedreven door 230 bar luchtdruk met manometer zodat u ten allen tijden lucht kan  bijvullen zo hoefd u nooit zonder druk te vallen.

Evenals het masker een anti fog masker met dubbele beglazing deze blijven nooit langer dan 3 maanden in de omloop. Zo bent u zeker dat u nooit last hebt van damp.

Daarnaast krijgt u van ons een vers gewassen stoffen camouflage coverall (desert storm of woodlands).

En dan het kogeltje een 68’ kaliber paintball kogeltje met gelatine omhulsel en vulling van het merk Tomahawk. ( het enige Euro made paintball, welke dan ook aan de Europeese normen voldoet)   In de zomer spelen wij met een zomer balletje en in de winter met een winterballetje zodat u nooit een te harde en of pijnlijke kogel moet schieten.

 

 

Paintballs (kogels) :
De paintball ballen. Veel mensen noemen het verfballen, hoewel dit niet helemaal klopt. De ballen zijn gemaakt van gelatine. Dit wordt ook gebruikt voor omhulsels van capsules (pillen). De eigenschappen hiervan zijn, dat het oplost als het in aanraking komt met water. De ballen zijn dus biologisch afbreekbaar en tasten daarom de natuur niet aan. Je kan ze zelfs opeten (alleen smaken ze niet zo lekker). Een ander voordeel is, dat je het heel gemakkelijk uit je kleren kan wassen (het is dus geen verf).

Lucht -  HP (fles)

HP ( High Pressure ) is een alternatief voor CO2. Ook hier zijn weer varianten in te vinden, 230 bar (3000 psi) of 300 bar (4500 psi). Het voordeel van HP is dat men meer mee kan nemen, stabiel is bij heftig gebruik en men geen last heeft van de omgevingstemparatuur. Daarnaast schiet het een stuk zuiverder.

Het masker :

bechermt het volledig gelaat en is verplicht !!!
Beschermt ogenen en de rest van uw gezicht tegen elke impact door middel van een dubbele beglazing anti-fog thermal lens...

TIPPMANN FT 12 : Half-automatisch, aangedreven door luchtdruk HP 230bar , met een bereik van 50 meter en een onbeperkte autonomie aan een snelheid van 309 km/h en een cadans van 1à 2 kogels per seconde.

Paintballs
Truck of paint