Paintball

Reeds 20 jaar tracht Paintball Agimont/ Givet De paintball in de Benelux naar een ander niveau te brengen.
Van een paintball veldje ergens in de Ardennen werd op 3 jaar tijd Agimont het nr 1 veld in Belgie,
2 Jaar later kwam ook Agimont met de Eerste internationale Biggame ( + 200 spelers op hetzelfde game) in Belgie.

Citadel Givet paintball

Nu na  5 jaar lobbyen en enkele grote investeringen. Kunnen wij u met trots ons nieuwste paintball veld aanbieden
nl Een Citadel gebouwd door Keizer karel met alle onmogelijke en exclusieve gebouwen, tunnels, bunkers en andere grachten inbegrepen.
90 ha fortificatie boven op een 100m hoge rotspiek op 5 km van Agimont in het stadje Givet vlak naast de Maas.
Ik bedoel wel degelijk een Citadel in vergelijking zoals in Namen of Rijsel of zelfs Montpellier.
Tot 2009 was deze Citadel een opleidings kamp voor commando's, ideaal voor Paintball en Adventure.  

Een paintball locatie uniek in Europa en zelfs al uitgroepen tot de 3e “Must play” paintball plek ter wereld.

Paintball in Charlemont.
Nergens ter wereld kan u op soortgelijke locatie spelen:
U zal net zoals Swat in een Holywood Film:
Huizen moeten clearen.
In een oud Frans dorpje uit de 16e eeuw op zoek naar de bandiet.
Of na 800m zoektocht in een donkere tunnel 25 m onder de grond je team genoot bevrijden uit de originele cachotten gebouwd in Napoleons tijd.
Met een full Auto machinegeer moet jij alleen het fort verdedigen; gelukkig kan je op steun rekenen van de 1.50m dikke muren en de ontelbare strategisch opgezette schietgaten in je 200 jaar oude bunker.
Met een team van bomspecialisten moet je de ophaalbrug laten ontploffen zodat het andere team nooit dit militair bolwerk kan bemachtigen.
Speel mee met ons en leef de geschiedenis. 

Maar genoeg bla bla bla, Neem gewoon een kijkje naar de foto’s en Video’s op deze website zo kan u zelf een beeld scheppen over deze plaats.
Veel surf plezier

Jan

Paintball is een non-contact buitensport voor mannen, vrouwen en jeugd. Het is goed voor de fysiek, reactie, snelheid en teambuilding maar zeker toegankelijk voor iedereen. Tijdens het spel schakelt men zijn tegenstrever(s) uit door hem of haar te 'markeren' met een verfvlek. Wie echter zelf getroffen wordt door een verfbal moet het spel verlaten, maar kan het volgende spel onmiddelijk weer meespelen. Een spel duurt gemiddeld 15 minuten.

Ook in de relatiemarketing is Paintball Agimont thuis: verschillende bedrijven deden reeds beroep op Agimont Adventure om personeel extra te motiveren of klanten op een nieuwe manier uit te nodigen. Niets leuker dan uw colega's te verven met hulp van een paintball wapen.
Paintball, een kleurrijke verfslag !

Stalen zenuwen, tactiek en sluwheid zijn sleutelwoorden voor het Paintballen. Schuilend achter bomen vuurt u verfkogels af op de tegenpartij. Een goed schot schakelt de tegenstander uit. Er zijn meerdere (10) speelvelden elk met een eigen thema, zodat alle tactische en spannende spelvarianten goed tot hun recht komen .Uniek in belgië elk spel kan u op een ander paintball decor spelen.

Klaar om uw vrienden of collega’s eens een ander kleurtje te geven? Paintball haalt de drang om te winnen in u naar boven. Het programma is inclusief 100 paintballetjes per persoon, semi-automatisch paintballgun, gezichtsmasker en overall.
Tijdsduur gemiddeld 3 uur maar u kan spelen vanaf 10 uur tot 18 uur.

Vooreerst bestaat de regelmatig gehoorde opvatting dat paintball een gevaarlijke, zelfs barbaarse sport zou zijn die agressief gedrag zou uitlokken. Zo hoort men ook dat paintball een militaristisch spel zou zijn, gespeeld door op geweld beluste mannen. “Van paintball wordt je agressief en schietgraag”:  

Niets is minder waar: paintball is een tactisch spel, . Het is toegankelijk voor mannen en vrouwen van alle leeftijden.. De vele internationale toernooien die wereldwijd georganiseerd worden. Bewijzen dat paintball het stadium van “oorlogje spelen” ondertussen ver overstijgt. Grote toernooien en biggames worden dan ook gesponsord door grote merken, zoals Budweiser, Pepsi-cola, RedBull en Fuji Film.